تاور کرین

کمربند تاورکرین

کمربند تاورکرین

کمربند تاورکرین

کمربند تاور کرین و خود ایستایی

خود ایستایی تاور کرین ها بر اساس سطح مقطع سکشن های انهاست . یعنی این که هرچه قدر سطح مقطع سکشن ها بزرگتر باشد تاور کرین دارای خود ایستایی بیشتری خواهد بود . به عنوان مثال تاور کرین هایی که سطح مقطع سکشن آنها 160 سانتی متری است . اصولا تا ارتفاع 40 متری می توانند خود ایستایی داشته باشند .  حال آن که تاور کرین های با سطح مقطع 2 متری می توانند تا ارتفاع 54 متری خود ایستایی داشته باشند و تاور کرین های با سطح مقطع 45/2 متری تا ارتفاع حدود 76 متر می توانند روی پای خود بایستند بدون این که به جایی آنکاراژ شوند . البته یادآوری می کنیم که حتما در این خصوص باید به کاتالوگ و توصیه شرکت سازنده تاور کرین مراجعه گردد .

کمربند تاورکرین

همانگونه که در مبحث بالا در خصوص خود ایستایی تاور کرین ها صحبت کردیم به این موضوع اشاره شد که خود ایستایی تاور کرینها بر اساس سطح مقطع آنها با یکدیگر متفاوت است . قاعدتا شرکتهای سازنده تاور کرین در مورد خود ایستایی تاور کرین های خود ، توصیه هایی را را در کاتالوگ دستگاه نموده اند و آنها را در اختیار مصرف کنندگان قرار داده اند . هر تاور کرین تا یک ارتفاع خاصی نیاز به مهار شدن یا کمربند ندارد . اما زمانی که از ارتفاع خود ایستایی خود بالاتر رود حتما باید به ساختمان و یا سازه کنار خود بسته و مهار گردد .

انواع کمربند تاورکرین

کمربند (تاور کرین های موجود در بازار ایران به چند شکل وجود دارند .

کمربندها از لحاظ ساختاری به دو شکل دو تکه و یا 40 تکه ساخته و تولید می گردند . اصولا از کمربندهای دو تکه بیشتر برای مهار کردن تاور کرین های سبک تر( تناز پایین ) استفاده می گردد .

کمربندهای چهل تیکه به لحاظ ساختاری بسیار قوی تر و استاندارد تر هستند به همین خاطر برای مهار تاور کرین های با ارتفاع بیشتر و سنگین تر توصیه می گردد که حتما از این نوع کمربند برای مهار و اتصال تاور کرین به سازه استفاده گردد .

نحوه نصب کردن کمربند تاورکرین

در نصب کمربند تاور کرین بهتر است که موارد ذیل رعایت گردد تا تاور کرین در بهترین وضعیت ایمنی باشد

1- کمربند باید به صورت افقی نصب گردد

2- نصب کمربند فرمول خاصی ندارد و بر اساس وضعیت و یا شکل ساختاری ساختمان تغییر می کند .

3- بهترین وضعیت زاویه بین دستک کمربندها بین 40 تا 60 درجه سانتیگراد است .

4- بهتر است که زاویه بین دستک ها نسبت به خط تقارن کمربند متقارن باشد .

5- بهتر است نقطه اتصال دستک ها به گوشه تیرها و یا به ستون های اصلی ساختمان یا به قسمت T اتصال تیر وستون باشد .

6- قبل از نصب کمربند حالتهای مختلف نصب را بررسی کنید ودر نهایت بهترین وضعیتی که کمربند کمترین فشار به سازه را وارد می نماید انتخاب کنید .

7- در همه حالات ممکن فشار وارده به سازه را بررسی نمایید و از انجام کارهای غیر معقول خودداری نمایید.

8- بستن کمربند به دو شکل W و N انجام می گیرد که البته شکل W مطمئن ترین وضعیت نصب کمربند می باشد .

9- اگر کمربند دارای طول زیادی است و ممکن است دچار خمیدگی گردد باید از ورق و یا ناودانی یا تیراهن های قوی تر استفاده گردد تا این مشکل برطرف گردد.

10- طول دستکها را نباید ثابت در نظر گرفت زیرا دستک ها بر اساس موقعیت تاور کرین قابل تغییر می باشند .

کمربندهای تاور کرین را در چه ارتفاعی نصب کنیم ؟

یکی از مسائل مهم در مورد کمربند تاور کرین این است که کمربندها را در چه فواصلی باید نصب کنیم  و بهینه ترین حالت ممکن چگونه است ؟

تاور کرین ها بر اساس سطح مقطع سکشن هایشان دارای خود ایستایی های متفاوتی می باشند که معمولا شرکتهای سازنده در کاتالوگ و بروشورهای دستگاه ، جای نصب کمربندها را نمایش داده اند . به عنوان مثال در تاور کرین های با سطح مقطع 60/1 سانتی متری تا ارتفاع 40 متر خود ایستایی دارد و اگر تاور کرین بخواهد ارتفاع بیشتری بگیرد ، ابتدا باید کمربند در فاصله ای که شرکت سازنده توصیه نموده نصب گردد و سپس عملیات ارتفاع دهی انجام شود .

تیم های نصب و مشاوره کرین یاب  می توانند شما را در انجام کارهای پروزه ای از قبیل نصب تاور کرین و نصب کمربند یاری نمایند . ما همواره در کنار شماییم .

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.