سرتیفیکیت

سرتیفیکیت تاورکرین

سرتیفیکیت تاورکرین

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]سرتیفیکیت تاورکرین

با توجه به حجم روز افزون ساخت و ساز در سال های اخیر و استفاده فراوان از تاور کرین ها و اسانسورهای کارگاهی در این فرآیند ، بحث ایمنی و بازرسی ها و اخذ سرتیفیکیت تاور کرین نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است . عدم دقت به این مقوله مهم  برای پروژه ها وکارگاهها می تواند عواقب بسیار سنگینی را چه از نظر مالی وچه از نظر خطرات جانی برای کارگاهها ایجاد نماید

سرتیفیکیت تاورکرین چیست ؟

سرتیفیکیت از لحاظ لغوی به معنای گواهی ، گواهینامه و یا تاییدیه است

هردستگاه تاور کرین یا آسانسور کارگاهی که در پروژ یا هر محیط صنعتی که نصب می گردد پس از مراحل نصب ، باید سرتیفیکیت ویا گواهی سلامت دریافت نماید . این سرتیفیکیت به این معناست که دستگاه مذکور توسط یکی از شرکتها یا اشخاص دارای صلاحیت ، بازدید و بازرسی شده است وکلیه استانداردهای لازم را چه از نظر فیزیکی ، چه از نظر کیفیت وکمیت نصب وهمچنین از نظر سلامت بودن کلیه قسمتهای کنترلی شامل برقی ومکانیکی  را دارا می باشد . وانجام کار با این دستگاه بلامانع می باشد

اقدامات لازم در خصوص اخذ سرتیفیکیت از وظایف کیست ؟

قاعدتا بحث های ایمنی کارگاهها ودستگاهها از وظایف ذاتی واحدهای ایمنی و HSE   مدیران ایمنی موظف هستند دستگاههای موجود در کارگاهها از قبیل تاور کرین و آسانسورهای کارگاهی را تحت نظارت وکنترل خود داشته باشند و نسبت به کوچکترین نواقص وخرابی انها حساسیت داشته باشند. این نظارت می تواند از مرحله خریداری ، حمل ، نصب و راه اندازی وتعمیرات ونگهداری باشد . ودر فواصل زمانی مشخص نسبت به بازرسی های دوره ای تیم های تعمیرات ونگهداری اقدام نمایند . وهمچنین در زمان مقرر نسبت به اخذ سرتیفیکیت تاور کرین اقدامات لازم را انجام دهند .

مراحل اخذ سرتیفیکیت تاورکرین چگونه است ؟

اصولا مراحل اخذ سرتیفیکیت تاور کرین به شکل زیر می باشد

در خواست واحد ایمنی از یکی از شرکتهای بازرسی جهت بازدید و بازرسی از تاورکرین

اعزام کارشناس بازرسی

بازرسی از تاور کرین و تهیه چک لیست های لازم

چک کردن وتست بار وچک کردن کلیه قسمتهای تاورکرین

صدور سرتیفیکیت در صورت سالم وآماده به کار بودن تاورکرین

صدور عدم تطابق در صورت داشتن مشکل فنی

برطرف نمودن مشکلات توسط تیمهای تعمیرات ونگهداری

بازرسی مجدد توسط بازرس

در صورت برطرف شدن مشکل ، صدور سرتیفیکیت

چگونه برای تاور کرین سرتیفیکیت بگیریم ؟

همانگونه که در مطالب قبلی توضیح داده شد بعد از نصب تاور کرین در پروژه یا کارگاه ساختمانی ، موضوع دریافت اخذ سرتیفیکیت توسط واحد ایمنی و یا مدیران کارگاه در اولویت کاری قرار می گیرد . زیرا ممکن است تاور کرین مذکور دچار ایرادات و یا اشکالاتی باشد که کار کردن با آن حادثه ساز شود . و این ایرادات و اشکالات باید توسط یک مرجع قانونی وذیصلاح تشخیص داده شود و نسبت رفع ایراد آن اقدام گردد .

متذکر می شویم که گرفتن سرتیفیکیت فقط شامل تاور کرین هایی که تازه نصب شده اند نمی شود ، و تاور کرین هایی هم که سالها در پروژه نصب بوده اند را مشمول می شود .و این تاور کرین ها نیز باید هر 6 ماه یک مرتبه سرتیفیکیت دریافت نمایند .

مراحل ونحوه دریافت سرتیفیکیت تاورکرین چیست ؟

مراحل دریافت سرتیفیکیت تاور کرین کار پیچیده ای نیست . کافیست که موارد زیر را به خاطر بسپارید و برای دریافت سرتیفیکیت تاور کرین پروژه خود اقدامات لازم را انجام دهید .

– ابتدا با کرین یاب تماس بگیرید ومشخصات تاور کرین وآدرس پروژه خود را اعلام نمایید

– کرین یاب با اعزام کارشناس به محل از دستگاه بازدید ومستندات لازم را تهیه می کند

– تست های لازم وچک لیست های لازم تهیه وتکمیل می گردد

– در صورت تطابق تاور کرین و قسمتهای مختلف با چک لیست ها و آیین نامه ها ، مستندات و شواهد جهت صدور سرتیفیکیت ارسال می گردد .

– در صورت مغایرت بخشی از قسمتها با استانداردهای لازم ، لیستی از عدم تطابق ها در اختیار کارفرما یا مدیران مربوطه قرار خواهد گرفت تا نسبت به رفع اشکالات اقدام کنند

– پس از رفع اشکال سرتیفیکیت صادر و در اختیار شما قرار خواهد گرفت

اقدامات لازم در جهت تسریع در گرفتن سرتیفیکیت تاور کرین

مراحل دریافت سرتیفیکیت تاور کرین در مطالب قبلی بیان گردید . اما برخی از کارفرمایان و صاحبان صنایع به دلایلی از جمله اینکه اعتبار گواهینامه قبلی تاور منقضی گردیده است ودر حال حاضر نمی توانند با تاور کرین کار کنند . در گرفتن و دریافت سرتیفیکیت تاور کرین تعجیل دارند لذا به این گروه از افراد توصیه میگردد با توجه به اینکه ممکن است بعد ازدرخواست از شرکتهای بازرسی مراحل تاییدیه چندین بار به علت اشکالات موجود تکرار شود وزمان دریافت گواهینامه طولانی شود به موارد زیر دقت کنند تا بتوانند سریع تر گواهینامه تاور کرین را دریافت کنند .

معمولا بازرسان تاور کرین به این نکات توجه دارند و در صورتی که این موارد دچار اشکالاتی باشند عدم تطابق صادر خواهد شد . پس کارفرمایان میتوانند قبل از مراجعه بازرسان اشکالات احتمالی را برطرف نمایند تا روند دریافت گواهی سلامت تاور تسریع گردد .

1- اتصالات ازقبیل پین وپیچ ها سفت ومحکم باشد

2- کابل های برق سالم و بدون اتصالی باشد

3- سیستم ارتینگ وجود داشته باشد

4- سکشن های ارتفاعی دست ساز نباشد و فاقد شکستگی و پوسیدگی باشد

5- نردبان های بالارونده محکم و دارای حفاظ پشت باشد

6- سکوها وپاگردها در فواصل معین وجود داشته باشد

7- سیستم ارتفاع دهنده سلامت و فاقد نشتی باشد

8- سیم بکسل ها فاقد شکستگی و اعوجاج باشد

8- وزنه های تعادلی بالا و پایین طبق نقشه و با مهاربند باشد

9- کلیه قرقره ها سالم و فاقد شکستگی باشد

10- کچسول اتش نشانی در کابین وجود داشته باشد

11- کابین اپراتور سالم و شیشه های سالم و دارای تهویه مطبوع باشد

12- موتورها و گیربکسها سالم وفاقد اشکالات برقی باشد

13- ترمز موتورها سالم ودرمدار باشد

14- فلش وکنفلش فاقد جوشکاری وعملیات حرارتی باشند

15- کلیه محدود کننده ها ومیکروسویچ ها در مدار باشند

16- سیم بکسل قلاب متناسب با ارتفاع تاور باشد

15- پیچ ومهره های گردان تاور سفت ومحکم باشد

موارد فوق از جمله موارد موررد توجه بازرسان است که با رعایت این موارد در تاور کرین ها مراحل دریافت سرتیفیکیت تسریع می یابد و مدیران پروژه ها می توانند سریع تر نسبت به دریافت گواهی سلامت اقدام نمایند .

نکات مهم پیرامون سرتیفیکیت تاور کرین

همانگونه که می دانیم تاور کرین یکی از دستگاه های بسیار کاربردی در صنعت ساخت و ساز محسوب می گردد . لذا برخورداری این دستگاه از حیث ایمنی و استانداردهای لازم بسیار حائز اهمیت است . برخی از مدیران و صاحبان دستگاهها تصور می کنند که چون تاور کرین گواهی سلامت دریافت نموده است دیگر نیاز به بازدید های ماهیانه و یا هفتگی ندارد . اما در اینجا به جد متذکر می شویم که بازدید های روزانه ، هفتگی و ماهیانه از الزامات کار با تاور کرین است و به صرف دارا بودن گواهی سلامت این کار کنسل نمی شود .

زیرا بعضی از ایرادات برقی ویا مکانیکی ممکن است درزمان بازدید بازرسین از دستگاه مشهود نبوده است ، و به مرور زمان ایجاد شده است لذا توصیه میگردد که به داشتن گواهی سلامت تاور کرین بسنده نگردد وموضوع تعمیرات ونگهداری دستگاهها جدی تلقی گردد .

کرین یاب و سرتیفیکیت تاور کرین

مجموعه کرین یاب با سالها تجربه در حوزه بازرسی فنی تاور کرین ، آسانسورهای کارگاهی ، انواع جرثقیل های سقفی ، دروازه ای ، بازویی ، متحرک وکامیونی ، لیفتراک ، ریچتراک وماشین الات صنعتی می تواند مشاور خوبی در این زمینه برای شرکتها ، کارگاهها و مجتمع های ساختمانی باشد .

کافیست با کارشناسان کرین یاب تماس داشته باشید ومشکلات ومسائل خود را مطرح نمایید . تمام سعی این مجموعه بر این است که بهترین و ایمن ترین راه حل های اصولی کار را در اختیار شما قرار دهیم .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]