تاور کرین, جرثقیل

بازرسی درام سیم بکسل

بازرسی درام سیم بکسل

 بازرسی درام سیم بکسل در تاورکرین و جرثقیل

درام ها وسیله ای است که نیرو توسط آن به سیم بکسل و سپس از طریق آن به شی که قرار است جابجا شود وارد می گردد 

درام ها از نظر ساختاری به دو دسته تقسیم می شوند

1- درام ساده

2- درام شیار دار

در تاور کرین ها وجرثقیل ها از درام برای جابجا کردن بار و یا حرکت کالسکه استفاده می گردد . معمولا در بسیاری از تاور کرین ها از دو عدد درام استفاده شده است . یکی از درام ها برای قلاب است . که کار جابجایی بار را انجام میدهد که در تاور های قدیمی در اولین سکشن ارتفاعی جانمایی شده است . و در تاور کرین های جدید درام قلاب بر روی کانتر فلش نصب شده است . در جرثقیل ها نیز از دو یا سه عدد درام برای بالابردن بار قلاب اصلی یا قلاب ثانویه و بالابردن بوم استفاده می شود .

بازرسی درام سیم بکسل

در بازرسی از درام ها ، سیم بکسل ها و وینچ تاور کرین یا جرثقیل ها باید به نکاتی که در استانداردها به آن اشاره شده است توجه کرد .

برای بستن سیم بکسل بر روی درام ، از روشی که سازنده درام توصیه کرده است عمل کنید

سیم بکسل باید در جهت شیارهای درام باشد و زمانی که قلاب جرثقیل در پایین ترین نقطه ی مجاز قرار داشته و از تمام طول بوم استفاده شده باشد طبق استاندارد حداقل باید دو دور کامل سیم بکسل در درام باقی مانده باشد .

نحوه چیدن سیم بکسل بر روی درام های ساده

دردرام های ساده با توجه به نداشتن شیار، دقت کنید که سیم بکسل به طور صحیح به درام متصل شده باشد و به شکل کشیده روی درام قرار گیرد . به طوری که سیم بکسل هابه شکل منظم در کنار یکدیگر بدون هیچگونه فاصله ای روی درام بنشینند .

به طور کلی به لحاظ جلوگیری از آسیب دیدگی درام های شیاردار بهتر از درام های صاف هستند.
بعد از پیچیده شدن آخرین ردیف سیم بکسل روی درام حداقل باید به اندازه ی دو برابر قطر سیم بکسل پیچیده شده تا لبه ی درام فاصله وجود داشته باشد .

اگر سیم بکسل به صورت شل و نادرست روی درام قرار گیرد باعث له شدگی و تغییر شکل زودرس سیم بکسل می شود .

درام در جرثقیل

اگر سیم بکسل را با بی دقتی به دور درام بپیچید ممکن است سیم بکسل از شیار درام بیرون پریده و از یک شیار به شیار دیگر دچار بریدگی شود .

دقت کنید که عرض شیار متناسب با قطر سیم بکسل باشد در غیر اینصورت آسیب دیدگی سیم بکسل جدی خواهد بود

 

بازرسی از درام جمع کننده ی سیم بکسل

برای بازرسی از درام و سیم بکسل طبق استاندارد و توصیه ی سازنده اقدام کنید .

قسمت هایی از سیم بکسل ودرام که در معرض فرسودگی بیشتر قرار دارند نیازمند بازرسی بیشتری هستند .

اولین مورد در بازرسی درام ها بررسی وضعیت شیارها است .

بدین معنی که برای اندازه گیری میزان فرسایش شیارها از شیارسنج استفاده می شود .

شیارسنج باید حدود ۱۵۰ درجه از قوس با شیار در تماس باشد.

شیارسنج ها دو نوع هستند و نتایج آنها کمی با هم متفاوت است . برای اندازه گیری شیارهای نو یا بازسازی شده

شیارسنج مورد استفاده قطر اسمی به اضافه ی درصد کامل مازاد بر قطر است ولی برای شیارهای کارکرده ی شیارسنج مربوطه قطر اسمی به اضافه ی نصف درصد مازاد بر قطر است .

به یاد داشته باشید که قطر سیم بکسل ها بلافاصله پس از مدتی کار کردن کم می شود و وقتی که شیار درام تنگ باشد به علت جلوگیری از حرکت مفتول ها و استرندها سیم بکسل را تحت فشار قرار داده و به آن آسیب می رساند . علاوه بر آن اگر شیار درام بیش از حد بزرگ و گشاد باشد تکیه گاه مناسبی برای سیم بکسل نبوده و در این صورت سیم بکسل پهن می شود .

درام در جرثقیل

شیارها را از نزدیک مورد بازرسی قرار دهید و اگر شیار آسیب دیده باشد مجددا آن را ماشین کاری کنید و اگر شیار تقریبا به طور عمیق موج دار شده باشد درام باید تعویض شود . سعی کنید درام جدید بزرگتر و از جنس مقاومتری باشد.

بازدید از درام در جرثقیل

اگر هنگام بررسی شیار فرسایش آن خارج از مرکز بوده و سیم بکسل به کناره های درام سائیده شود در این صورت سیستم هدایت سیم بکسل را تنظیم کنید .

بلبرینگ ها و غلتک های درام را بازرسی کنید که آزادانه بچرخند و به طور مرتب روغن کاری شوند .

اگر لرزش ،شکستگی و فرسودگی در بلبرینگ ها مشاهده شد آن را تعویض کنید .

بلبرینگ معیوب باعث لرزش شده و این لرزش باعث آسیب دیدگی زود هنگام سیم بکسل می شود .

 

اگر لبه های درام به دلیلی شکست ، آن را تعویض کنید . زیرا ممکن است سیم بکسل به بیرون پریده و پیچیده و پاره شود.

اگر سطح درام زنگ زده است باعث بوجود آمدن حرکت شلاقی شده و نهایتا به خم شدن سیم بکسل منتهی می شود .

سطح درام های صاف را بازرسی کنید تا فاقد هرگونه شیار و ناهمواری باشد .

عمق و عرض شیار درامهای شیاردار را مرتبا بازرسی کنید.
به یاد داشته باشید هر نوع آسیب به درام در نهایت باعث آسیب دیدگی سیم بکسل خواهد شد.

 

برای پیچیدن طناب به روی درام ساده که سطح آن صاف است،دقت بسیار زیادی لازم است. نقطه شروع باید کناره درام باشد و هر دور طناب به طور سفت و کشیده در کنار دور قبلی بپیچد.در هنگام پیچیدن طناب باید نظارت نزدیک صورت گیرد تا بتوان از صحت موارد زیر مطمئن شد:
1- این که درام بطور صحیح به درام متصل شده است
2- این که در مدت پیچیدن طناب روی درام ، به طور پیوسته کشش مناسب روی آن اعمال می گردد تا شل پیچیده نشود

3-هر دور از طناب کنار دور قبلی پیچیده شده که بین آن ها شکافی و فاصله ای نباشد.
4- این که وقتی طناب در حال کار کاملاًاز روی درام باز میشود،هنوزحداقل دو دور اضافه(دور مرده)بر روی درام باقی می ماند.

پیچیدن شل و نامیزان طناب روی درام صاف معمولاً باعث فرسودگی غیر طبیعی ،له شدن و تغییر شکل طناب می گردد.

نتایج چنین بی دقتی ،کاهش کارایی طناب و نیز کم شدن نیروی موثر آن خواهد بود.همچنین در کارهایی که از حساسیت و دقت ویژه ای برخوردار است ،اپراتور مشکل کنترل طناب را به علت افتادن گاه و بیگاه طناب از توده روی درام به سطح درام خواهد داشت.ضربه حاصله از این افتادن می تواند باعث پارگی یا حداقل ،خسارت دیدن طناب گردد.

درام های چند لایه

بسیاری از تجهیزات طوری طراحی شده اند که باید بیش از یک لایه طناب روی درام پیچیده شود پیچیدن چندین لایه روی درام مشکلات دیگری را ایجاد می کند.

لایه اول باید به شکل یک مارپیچ یکنواخت و کیپ پیچیده شود در درام های شیاردار، این مارپیچ از ابتدا وجود دارد. این شیارها به اپراتور امکان می دهد که از بیش ترین ظرفیت درام استفاده کرده و حداقل دورهای اضافی را در نظر بگیرد.

در شروع کار ،درام صاف و بدون شیار یک مسئله اضافی ایجاد می کند چون طناب باید طوری در آن بپیچد که لایه اول آن صاف و یکنواخت و کیپ بوده و بتواند پایه محکمی برای لایه های بعدی که روی آن پیچیده خواهد شد باشد.لایه اول طناب روی درام های صاف باید با سفتی و کشیدگی کافی طوری پیچیده شود که هر دور تا حد ممکن بدون فاصله از دور قبلی پیچیده شود.قسمت عمده دورهای لایه اول یا تمامی آن ها به عنوان دور اضافی (دور مرده)مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین لایه اول مانند شیار مارپیچی برای راهنمایی لایه های بعدی عمل خواهد کرد. برخلاف درام های شیاردار ،در درام های صاف چند لایه ،لایه اول نباید از درام باز شود.

پس از اینکه طناب در کل سطح درام پیچید و به کناره انتهایی درام (چه صاف و چه شیاردار)رسید در این نقطه لایه دوم شکل می گیرد.

در این نقطه لایه دوم شکل می گیرد. سپس طناب در جهت مخالف لایه قبلی با قرار گرفتن در گودیهای ایجاد شده بین دورهای لایه اول پیچیده می شود.بدین ترتیب طناب شیارهای ایجاد شده در لایه اول را تعقیب می کند و در واقع با هر دور پیچیدن درام ،یک دور عقب تر از لایه قبلی پیچیده میشود و به ازای هر دور پیچیدن باید از دو شیار رد شود. نقطه ای که این عمل اتفاق میافتد بنام تقاطع(cross-over) نامیده می شود. تقاطع در لایه دوم و همه لایه های بعدی غیر قابل اجتناب است.

در این نقاط تقاطع ،در حالی که طناب از دو شیار لایه قبلی کشیده می شود در معرض سائیدگی و فشار زیاد قرار می گیرد. این ساییدگی به وضوح قابل شنیدن می باشد.

البته شیاربندی های مخصوصی موسوم به شیار بندی های تعادلی برای درام ها وجود دارد که می تواند خسارت ناشی از نقاط تقاطع را به میزان زیاد کاهش دهد.

سایش بیش از حد را همچنین می توان با رعایت اصل جهت تاب صحیح (راست یا چپ)در مورد لایه دوم به جای لایه اول در درام کاهش دادبه همین علت است که لایه اول درام های صاف باید سفت پیچیده شده و به عنوان دور مرده مورد استفاده قرار گیرد.

شیاربندی تعادلی به گونه ای طراحی شده است که در هر دور طناب به اندازه طول کمتر از نصف محیط دور درام ، موازی صفحه درام پیچیده می شود و پس از عبور از یک تقاطع کوتاه ، نصف طول محیط دور درام را کامل می کند. این تقاطع نسبت به صفحه درام دارای زاویه است و طناب را از عرض به اندازه نصف عرض شیار جابجا می کند.

در نیمه دوم محیط درام، مجدداً طناب به طول کمتر از نصف محیط ، موازی صفحه درام پیچیده می شود و سپس از یک تقاطع دیگر عبور کرده و به نقطه ای که فاصله آن از نقطه شروع به اندازه طول یک محیط کامل درام است می رسد.در این نقطه ، جابجایی عرضی برابر با یک عرض کامل شیار میباشد.

شیار بندی برای این نوع پیچش،مشابه شیاربندی موازی است جزء اینکه نصف محیط درام به اندازه نصف عرض شیار از نصف دیگر فاصله عرضی دارد و بین این دو نیمه ،شیارها با استفاده از تقاطع های کوتاه ، طناب را به طور صحیح عبور می دهند . محل های دو تقاطع بر روی درام در دو نقطه مقابل بفاصله 180درجه از یکدیگر قرار دارند.

چون جابجایی عرضی هر تقاطع ،برابر نصف عرض شیار یا معادل نصف جابجایی تقاطع ها در انواع دیگر پیچیدن طناب است شلاق زنی و فرسایش حاصل از آن کاهش میابد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.